Chateau d'Impasse

Helemaal niets doen of lekker actief bezig zijn

Activiteiten in en rond het huis

Inspannen en ontspannen. Het kan beide in Laferté-sur-Amance, een authentiek rustig Frans dorp op ongeveer 7 uur rijden vanaf midden Nederland. Het dorpje ligt van de grote weg af, met een kerk op de heuvel. De Amance is een klein riviertje dat erlangs loopt. De straat, waar onze boerderij Château d’Impasse aan ligt, loopt dood en is gelegen tegenover het plaatselijke kasteeltje.

In de ochtend wandel je in een kwartiertje de Ronde Chémin. Deze loopt rondom het dorp. Je ervaart dan prachtige uitzichten en een middeleeuws waterbassin. Onze boerderij is op bovenstaande foto het tweede huis van links. Zo kun je je meteen het grandioze uitzicht en de ruimte voorstellen.

Ontbijt, lunch, diner

Om echt te kunnen ontspannen en te genieten van de rust zorgen wij elke ochtend voor een heerlijk ontbijt. Bij B&B boekingen, ofwel Chambre d’Hôtes, is dat inclusief. 

Drinkbaar water, koffie en thee is vrij beschikbaar. Gebruik van onze Table d’Hôtes  of een lunchpakket maken kan na overleg.

Mocht je met jouw gezelschap de gehele boerderij huren, dan is dat standaard zonder verzorging van ontbijt, lunch of diner. Wel kan onze kok, in overleg, een avond voor jullie koken.

Fietsen, wandelen, zwemmen, ontspannen

De omgeving is uitermate geschikt  om te fietsen, er zijn wandelroutes, ook vanaf ons dorp. 

Je kan je met een boek lekker terugtrekken  op het grote, maar gezellige terras of in de tuin onder de bomen en uitzicht over de vallei.

Bezoek vestingstad Langres of het prachtige Dijon, kastelen in de buurt of een meertje voor de kinderen.

In enkele zomerweken zijn er vlakbij Château d’Impasse workshops koorzang of schilderen te volgen bij Nederlandse kunstenaars.

Schilder workshop met Lodewijk Thijssen

Onder begeleiding van docent en kunstenaar Lodewijk Thijssen kun je een schildercursus in de buurt  volgen en  voor een kleine meerprijs in ons huis logeren. Kijk voor beschikbaarheid op www.lodewijkthijssen.nl.

Wellicht ga je een schilderij maken voor je partner of een andere dierbare. Je laat zien wat de ander voor je betekent. En wees gerust, ook al denk je ‘ik kan echt niet schilderen’, Lodewijk zal je met zijn uitgebreide ervaring helpen om tot een mooi resultaat te komen. 

Je zult verrast zijn door het resultaat dat je als aandenken mee naar huis neemt. 

Zang workshop met Maria Thijssen

Als je reisgenoot aan het schilderen is kun jij, eventueel met anderen, een zangworkshop doen. Zowel beginners- als gevorderden aanbod, klassiek of pop. 

Kijk op www.mariathijssen.nl voor de beschikbaarheid.

Onder begeleiding van dirigente Maria Thijssen wordt regelmatig een  optreden verzorgd in het plaatselijk kerkje dat iedereen in het hart zal raken.

Ontspannen

En natuurlijk is er ruim tijd ingedeeld voor ontspanning. Wil je de vestingstad Langres bezoeken of kies je ervoor heerlijk te ontspannen aan het zwembad, er is gelegenheid voor.

Thema gesprekken

Vanuit hun ervaring zullen Paul en Henriette de Relatie APK gesprekken vormgeven. Hierbij zijn veiligheid, kwetsbaarheid, overtuigingen, nieuwsgierigheid en humor de ingrediënten.

Een hulpmiddel, als een soort ‘gebruiksaanwijzing’, is het enneagram. Het zal je verbazen wat dit kan toevoegen

Vanuit onze ruime training en coaching ervaring leiden wij de gesprekken en zullen ook onderdeel zijn van het geheel. Voorbeelden uit ons eigen verleden zetten we in om te komen tot verdieping en vertrouwen